Alleen uitnederlaag SC Cambuur bij PSV

Reacties

● FC Twente won drie en verloor geen enkele van de vijf thuisduels met SC Cambuur in de Eredivisie (G2).

Alleen uitnederlaag SC Cambuur bij PSV

● Cambuur won op het hoogste niveau alleen in mei 1993 van Twente (4-2 in Leeuwarden); sindsdien zijn de Tukkers negen ontmoetingen op rij ongeslagen (W6, G3 – thuis en uit).

● FC Twente verloor slechts één van de laatste dertig competitieduels in de Grolsch Veste (W17, G12). Die verliespartij was tegen FC Groningen op 30 november 2014 (1-2).

● Twente kan voor het eerst sinds februari 2014 weer drie thuisduels op rij winnen.

● Twente-aanvaller Bilal Ould-Chikh is met 17 jaar en 179 dagen de jongste doelpuntenmaker dit seizoen in de Eredivisie. Ould-Chikh scoorde vorige speelronde in de derby tegen Heracles.

● Kamohelo Mokotjo is dit seizoen met zes assists de assistkoning van FC Twente, slechts vier spelers gaven er meer in de competitie.

● Cambuur is momenteel zes uitduels ongeslagen in de Eredivisie, een evenaring van de langste reeks op het hoogste niveau voor de Leeuwarders uit 1992/93.

● Met één uitnederlaag (PSV 4-0) en nog acht uitduels te gaan, eindigt SC Cambuur dit seizoen in ieder geval met minder uitnederlagen in de Eredivisie dan in heel 2013/14 (tien).

● Bartholomew Ogbeche (tien goals) heeft deze voetbaljaargang nog twee goals nodig om Robin Nelisse te evenaren als Cambuur-speler met de meeste treffers op het hoogste niveau.

● Cambuur scoorde dit seizoen al tien keer in het laatste kwartier van een competitieduel (alleen PSV deed dit met twaalf goals vaker), waaronder in elk van de laatste drie wedstrijden.

● De Leeuwarders maakten in de laatste zes Eredivisieduels slechts twee doelpunten uit open spel (en vijf uit standaardsituaties).

● Opvallend: Cambuur houdt al veertien Eredivisieduels op rij niet de nul achterin.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.