Saoedi-Arabië van Van Marwijk vecht terug tegen Australië

Bert van Marwijk blijft met Saoedi-Arabië ongeslagen in de WK-kwalificatiereeks. In Jeddah werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Australië.

Al na vijf minuten opende Taisir Al Jassim de score voor Saoedi-Arabië. De middenvelder van Al Ahli hoefde de pass van Yehya Al Shehri alleen nog een tikje te geven. Het duel ging daarna gelijk op. Australië kreeg goede kansen op de gelijkmaker, die vlak voor rust viel. In de blessuretijd kopte Trent Sainsbury, ex-speler van PEC Zwolle, een hoekschop van Aaron Mooy tegen de touwen.

Na rust maakte de thuisploeg het zichzelf moeilijk. Australië strafte een slechte doeltrap van Yasser Al Mosailem af. Robbie Kruse gaf voor en Tomi Juric, vorig seizoen nog actief voor Roda JC Kerkrade, tikte binnen. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. Na 79 minuten toucheerde Nasser Al Shamrani een schot van afstand, waardoor de bal achter doelman Mathew Ryan belandde.

Na drie duels gaat Saoedi-Arabië samen met Australië aan kop in Groep B. Beide landen hebben zeven punten. De Verenigde Arabische Emiraten en Japan volgen met zes punten. Irak en Thailand zijn nog puntloos. De nummers één en twee gaan direct naar het WK in Rusland. De nummer drie speelt play-offs.