Van Marwijk wint met Saoedi-Arabië door late penalty's

Saoedi-Arabië heeft ook de tweede wedstrijd in de derde en beslissende ronde van de kwalificatiecampagne voor het WK van 2018 in Rusland gewonnen. Irak werd met 1-2 verslagen door de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk.

De ploeg van de Nederlander had het echter niet gemakkelijk. In de achttiende minuut zette Mohannad Abdul-Raheem Irak al op voorsprong. Dat doelpunt leek lange tijd voldoende voor de overwinning, maar in de laatste tien minuten ging het helemaal mis voor de thuisploeg.

Nadat Saoedi-Arabië vorige week donderdag al met 1-0 van Thailand won door een omstreden strafschop, kreeg de equipe van Van Marwijk tegen Irak zelfs twee penalty's. Zowel in de 81ste als in de 88ste minuut mikte Nawaf Al-Abid (foto) raak, waardoor hij zich net als tegen Thailand tot matchwinner kroonde.

Door de zege gaat Saoedi-Arabië nu alleen aan de leiding in Groep B met zes punten uit twee wedstrijden. Australië en de Verenigde Arabische Emiraten hebben drie punten uit één wedstrijd en kunnen nog op gelijke hoogte komen met Van Marwijk en de zijnen.