Juric dankzij app klaar om Van Marwijk pijn te doen

Reacties

Australië en Saudi-Arabië strijden donderdag om de koppositie in Groep B van de Aziatische WK-kwalificatie. Tomi Juric voelt zich fitter dan ooit om beslissend te worden voor de Socceroos.

Juric dankzij app klaar om Van Marwijk pijn te doen

Juric is waarschijnlijk de man die Australië aan doelpunten moet helpen in Jeddah. De 25-jarige aanvaller is na zijn afscheid van Roda JC Kerkrade neergestreken bij FC Luzern. In Zwitserland is hij eindelijk helemaal fit en scoort hij ook.

De fitnesscoach van FC Luzern heeft Juric verlost van de liesklachten die hem in Kerkrade parten speelden. Maar de professionele begeleiding van de Australische ploeg speelt een grote rol in het goede gevoel bij de aanvaller. Elke dag moeten de internationals hun slaappatronen, trainingen en andere inspanningen via een speciaal ontwikkelde app richting het Australische bondskantoor sturen.

Bondscoach Ange Postecoglou kan op basis van die informatie precies zien hoe zijn internationals ervoor staan. 'Het is klote om te doen, maar om eerlijk te zijn: het werkt', zegt Juric. 'Daarom ben ik hier gekomen, het is het beste. Ik eet, ik slaap, ik train, en ik herhaal dat.'

Daarom is hij ook blij dat hij een jaar geleden een lucratief aanbod uit China heeft afgewezen. 'China ligt wat achter wat professioneel voetbal betreft. Een paar jongens hebben me verteld dat het echt moeilijk is daar. Je krijgt een aardig zakcentje, maar het is lastig fysiek in vorm te blijven en het juiste te eten. Op dit moment zit ik op de juiste plek.'  

Juric kan donderdag met Australië een flinke stap zetten op weg naar een WK-ticket. Een zege op het Saudi-Arabië van Bert van Marwijk brengt kwalificatie dichterbij. De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK in 2018 in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.