Sanogo maakt bliksemdebuut bij Ajax

Reacties

Nog geen half uur na het aankondigen van de komst van Yaya Sanogo stond de Franse spits al op het veld in een Ajax-shirt. De Arsenal-huurling debuteert in een besloten oefenduel van Jong Ajax met VfL Wolfsburg Onder-23.

Sanogo maakt bliksemdebuut bij Ajax

De basisplaats van Sanogo tegen de jeugdploeg van Wolfsburg betekent hoogstwaarschijnlijk dat hij ontbreekt als het eerste elftal van Ajax het om 19.00 uur in de Amsterdam Arena opneemt tegen het eerste team van de Duitse topclub.

Behalve Sanogo maken ook eerste elftal-spelers Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Lucas Andersen en Nemanja Gudelj hun opwachting in Jong Ajax. Zij zullen zich moeten bewijzen in de oefenpot als ze in de cruciale Champions League-kwalificatiewedstrijden tegen Rapid Wien aanspraak willen maken op een basisplaats.

Kanu
Op de clubsite van Ajax geeft Sanogo zelf aan zich te willen spiegelen aan fameuze voorgangers als Zlatan Ibrahimovic en Nwankwo Kanu. 'Je zou mijn speelstijl wel met die van Kanu kunnen vergelijken', stelt de 22-jarige Fransman zelf. 'Deze verhuurperiode is een goede ervaring voor mij. Bij Arsenal zijn zulke grote stervoetballers aanwezig, waardoor ik weinig aan spelen toekom. Hier zal ik laten zien dat ik elke wedstrijd kan spelen.'

Arsenal-manager Arsène Wenger is eveneens blij met de huurdeal. 'Ik denk dat Sanogo moet spelen. Hij is er klaar voor en hij krijgt bij Ajax de kans in de Champions League te spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.