Sanmartean blijft nog zeker één seizoen in Utrecht

In potentie is Lucian Sanmartean 'een van de beste spelers' in Nederland. FC Utrecht hoopt komend seizoen te profiteren van de ware kracht van de Roemeen.

Sanmartean blijft nog zeker één seizoen in Utrecht

Sinds zijn komst in februari 2007 heeft Sanmartean slechts bij vlagen zijn brille laten zien. Door zijn blessuregevoeligheid kwam de Roemeense technicus te weinig aan spelen toe. Desondanks houdt FC Utrecht vertrouwen in de 28-jarige middenvelder, die nog herstellende is van een operatie aan zijn buikwand.

'Lucian is in potentie een van de beste spelers van de Nederlandse competitie', zegt technisch directeur Piet Buter op de website van FC Utrecht. 'Nu hij weer zo goed als fit is, hopen we komend seizoen optimaal te kunnen profiteren van zijn creativiteit als middenvelder. Daarom hebben we zijn contract met één jaar verlengd en is er een optie voor de club voor nog een jaar hierin opgenomen.'

Sanmartean kwam in 2007 als stagiair binnen bij FC Utrecht. De technische staf was snel overtuigd van de kwaliteiten van de Roemeen, die na een teleurstellend verblijf bij Panathinaikos transfervrij naar De Galgenwaard kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen