Sanmartean per direct aan de slag in Utrecht

Er was weinig ruimte voor bedenktijd, en dus besloot FC Utrecht stagiair Lucian Sanmartean vast te leggen voordat AZ er met de Roemeense spelmaker vandoor kon gaan.

Sanmartean per direct aan de slag in Utrecht

FC Utrecht contracteerde de drievoudig international voor de resterende vier maanden van het huidige seizoen. Maar daarbij is wel een optie bedongen voor nog twee jaar extra.

De 26-jarige Sanmartean, zonder club sinds zijn vertrek bij Panathinaikos, verdiende het contract met een optreden met Jong Utrecht tegen Jong DOVO. In 45 minuten maakte hij zoveel indruk dat Utrecht direct zaken wilde doen.

Dat de club uit de Domstad snel zaken wilde doen, had ook te maken met de afspraken die Sanmartean had over een stage in Alkmaar. 'We hebben AZ afgebeld', zei zaakwaarnemer Hakim Slimani in het AD. 'Gelukkig had technisch directeur Marcel Brands begrip voor zijn besluit bij FC Utrecht te tekenen.'

'Lucian heeft een moeilijke periode achter de rug in Griekenland', aldus Slimani. 'De trainer zag het absoluut niet in hem zitten. Hij heeft afgelopen anderhalf jaar amper de kans gekregen te voetballen. Desondanks wilde de club de tweejarige optie lichten die in zijn contract was opgenomen. We hebben vervolgens een arbitragezaak aangespannen bij de FIFA en die hebben we gewonnen. Sinds eind januari is hij transfervrij.'

Bekijk hier al onze video's