Sankt Pauli wacht zware sanctie voor bierincident

FC Sankt Pauli wordt verantwoordelijk gehouden voor het voortijdig afbreken van het duel met Schalke 04. De aanklager van de Duitse voetbalbond wil de Hamburgse club daarvoor zwaar bestraffen. Sankt Pauli moet rekening houden met het spelen van minimaal één thuiswedstrijd zonder publiek.

Sankt Pauli wacht zware sanctie voor bierincident

Scheidsrechter Deniz Aytekin brak afgelopen vrijdag de ontmoeting met Schalke 04 in de slotfase af, nadat zijn assistent Thorsten Schiffner was geraakt door een plastic bierglas. Dat de wedstrijd als verloren kon worden beschouwd, werd dinsdag al bevestigd door de Duitse bond. De 2-0 tussenstand, in het voordeel van Schalke 04, ging als eindstand de boeken in.

Maar daarmee was de zaak nog niet afgedaan. De Duitse bond achtte Sankt Pauli verantwoordelijk voor het staken. De aanklager kwam met een schikkingsvoorstel van één duel zonder publiek. Hij kwam tot deze zware sanctie, omdat behalve de bierbeker er ook vuurwerk en munten naar Schiffner en zijn collega Holger Henschel werden gegooid.

Hoewel technisch directeur Helmut Schulte na afloop van het gestaakte duel aangaf elke straf te zullen accepteren, wees Sankt Pauli het voorstel van de hand. De Duitse tuchtcommissie buigt zich vrijdag over een passende sanctie. Eén wedstrijd zonder publiek – voorgesteld was het duel met Werder Bremen op 23 april – bezorgt Sankt Pauli een kostenpost van een half miljoen euro aan gederfde inkomsten. Doordat de club niet akkoord ging met het schikkingsvoorstel, bestaat de kans dat de straf zwaarder nu uitvalt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's