Sampdoria doet De Boer en zwak Inter nog meer pijn

Sampdoria heeft Frank de Boer zondagavond een volgende domper bezorgd in de Serie A. Internazionale kwam een doelpunt van Fabio Quagliarella niet meer te boven: 1-0.

Het uitduel in Genua volgde voor De Boer na opnieuw een rumoerige week, waarin het Inter-bestuur na geruchten over een vertrek van de Nederlander het vertrouwen in de trainer uitsprak. Het resulteerde niet in een sterke start van de Nerazzurri tegen Sampdoria. De thuisploeg zorgde in de openingsfase voor het meeste gevaar. Zo miste Luis Muriel oog in oog met doelman Samir Handanovic en raakte Édgar Barreto (ex-NEC) later in de eerste helft het aluminium.

Inter rechtte de rug. Zo'n tien minuten voor rust gaf Antonio Candreva met een vlammende afstandsknal het startschot voor een offensief van de bezoekers. De door De Boer in genade aangenomen Marcelo Brozovic raakte na een fraaie actie de lat en Mauro Icardi werkte de bal met zijn borst naast uit een voorzet van Éder. Uitgerekend in de fase waarin een Milanees doelpunt in de lucht hing, nam Sampdoria de leiding. Good old Quagliarella (33) knalde met zijn linker raak toen de bal via ploeggenoot Karol Linetty voor zijn voeten rolde.

Sampdoria liet het balbezit na rust aan Inter, dat met man en macht zocht naar de gelijkmaker. Die kwam er halverwege de tweede helft bijna. Uitgerekend Icardi, die zijn loopbaan in Italië begon bij Sampdoria, was dicht bij de 1-1. Brozovic gunde de clubtopscorer dé kans van de wedstrijd, maar de kopbal van Icardi draaide uit op een flater. De bal ging via de schouder van de Argentijnse spits over.

Door Ivan Perisic en Rodrigo Palacio een kwartier voor tijd binnen de lijnen te brengen voor Éder en Candreva luidde De Boer het slotoffensief van Inter in. Sampdoria loerde op de counter. De tijdsdruk kwam het optreden van Inter niet ten goede. Er was amper een lijn te ontdekken in het aanvalsspel van de kwakkelende middenmoter. Verwoede pogingen om de gelijkmaker te forceren, leverden nog één hachelijk moment op bij het Sampdoria-doel, maar Palacio kreeg de bal van dichtbij niet over de lijn.

Sampdoria trok de krappe voorsprong over de streep en klimt zo naar de twaalfde plek, één positie achter De Boer en zijn elftal. Inter staat met veertien punten uit elf wedstrijden slechts elfde in de Serie A.