Sampaoli: 'Zo haalt Chili de volgende ronde op het WK'

Reacties

Bondscoach Jorge Luis Sampaoli vindt dat het Chileense elftal zich kan meten met de wereldtop. 'Dat hebben we tegen Spanje, Brazilië, Engeland en nu tegen Duitsland laten zien', liet hij na afloop van de wedstrijd weten. Chili, tegenstander van Nederland op het WK, verloor woensdagavond nipt van het Duitse elftal. Na een kwartier spelen tekende Mario Götze voor de enige treffer van de wedstrijd.

Sampaoli: 'Zo haalt Chili de volgende ronde op het WK'

De Argentijn Sampaoli is vol lof over het optreden van zijn elftal. 'We domineerden de wedstrijd van begin tot het einde. Het resultaat is geen juiste afspiegeling van het verloop van de wedstrijd.' Joachim Löw, trainer van de Duitsers, beaamde de woorden van zijn collega. 'Chili is een sterke ploeg, vooral op technisch gebied. Het was een gelukkige zege voor ons.'

'Als we op het WK zo spelen, dan gaan we de volgende ronde halen', vertelt Sampaoli enthousiast. 'We creëerden meer dan twaalf kansen.' Chili had het geluk niet aan zijn zijde. Zo keerde Philipp Lahm een kopbal van Juventus-middenvelder Arthuro Vidal van de lijn en raakte Eduardo Vargas op aangeven van Alexis Sánchez de lat.

Chili is op het aanstaande WK in Groep B de laatste tegenstander van Oranje. Behalve Nederland, treft het Zuid-Amerikaanse land in het toernooi Spanje en Australië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.