Oranje-opponent Chili verslaat Costa Rica in oefenduel

Chili heeft in een oefenduel met Costa Rica een 4-0 zege geboekt. Bondscoach Jorge Sampaoli (foto) gebruikte voor de oefeninterland voornamelijk spelers uit de Chileense competitie.

De tegenstander van Nederland op het aankomende WK moest het dus stellen zonder sterspelers als Alexis Sánchez (Barcelona) en Arturo Vidal (Juventus), die wegens clubverplichtingen in Europa bleven. Maar ook zonder de grote namen boekte de nummer vijftien van de FIFA-ranglijst een ruime zege.

Binnen het kwartier kwam Chili op voorsprong door een doelpunt van Miiko Albornoz, de verdediger die uitkomt voor het Zweedse Malmö FF. Kort na rust was de zege al binnen. Middenvelder Pedro Hernández scoorde tweemaal en zette de Chilenen op een comfortabele 3-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte spits Carlos Muñoz er 4-0 van op aangeven van Braulio Leal.

In aanloop naar het WK oefent Chili op 5 maart nog tegen Duitsland. Op 30 of 31 mei speelt Chili in eigen land een uitzwaaiwedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Een kleine week later volgt het eerste en laatste oefenduel op Braziliaanse bodem. Kroatië fungeert op 5 juni als laatste sparringpartner voor Chili, dat 23 juni in de laatste wedstrijd van de groepsfase aantreedt tegen Nederland.