Sammer wil dat Bayern afkomt van imago van 'praatclub'

Ondanks een aaneenrijging van successen wil technisch directeur Matthias Sammer dat Bayern München zich niet verliest in randzaken.

Sammer wil dat Bayern afkomt van imago van 'praatclub'

'We praten een beetje te veel en moeten ons als club in toom houden', zei Sammer met een waarschuwend vingertje. De oud-international wil voorkomen dat het praten de overhand krijgt en dat daardoor de concentratie verloren gaat over wat er echt toe doet: de resultaten.

De laatste weken stond Bayern niet alleen vanwege de sportieve successen in de schijnwerpers. Ook werd er het nodige gediscussieerd over andere zaken die niets te maken hebben met het voetbal zelf.

Het verwijt van Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp over het plagiaat van zijn Bayern-collega Jupp Heynckes werd breed uitgemeten. Ook de aanstaande komst van Josep Guardiola zorgt voor de nodige stof tot discussie over onder andere de mogelijke te verwachten aanwinsten.

Sammer wil er allemaal niets meer van weten of horen. 'Het enige wat ons interesseert is dat we de huidige successen voortzetten. En niet wat er een stukje noordelijker wordt gezegd of wie er volgend seizoen trainer hier is. Dat maakt nu allemaal niet uit.'

De ruzie tussen Klopp en Heynckes is inmiddels uit de wereld. De Bayern-trainer heeft de excuses geaccepteerd van zijn Dortmund-collega, die zich na de bekernederlaag in München een slechte verliezer had getoond.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen