Sam Larsson: nieuw Scandinavisch succesnummer

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 21ste speelronde is dat Sam Larsson, vleugelspits van SC Heerenveen.

Sam Larsson: nieuw Scandinavisch succesnummer

'Sam is een ongelooflijk creatieve gozer. Als hij zelfvertrouwen heeft, kan hij álles.' Trainer Dwight Lodeweges kwam woensdag na de 3-1 zege op Feyenoord complimenten tekort voor Sam Larsson, die met twee goals van doorslaggevende waarde was voor SC Heerenveen.

Zijn doelpunten, de een door een fout van Kenneth Vermeer en de ander een goed afgeronde kans, waren zeker niet het hoogtepunt van Larssons optreden. De Zweedse vleugelspits was een plaag voor Khalid Boulahrouz. De vlugge en behendige Larsson was de rechtsback van Feyenoord keer op keer te slim af. Binnendoor, buitenom, dan weer op snelheid en dan weer op techniek. Zo zien ze het graag in Friesland.

Atletisch, creatief en doelgericht; Larsson is een complete vleugelspits. Het heeft er alle schijn van dat de 21-jarige speler een publiekslieveling wordt in Friesland en kan worden toegevoegd aan het rijtje Scandinavische succesnummers. En met Simon Thern loopt er bovendien nóg een Zweeds juweeltje rond in Heerenveen.

Een groot deel van de eerste seizoenshelft ging aan Larsson voorbij, als gevolg van een hardnekkige scheenbeenkwetsuur. Hij is daarmee even kwetsbaar als belangrijk. Lodeweges koestert zijn snelheidsduivel, die mits fit de sleutel kan worden op weg naar een topklassering.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.