Salvio bezorgt Atlético kort voor tijd zege op Hannover

Atlético Madrid heeft de heenwedstrijd tegen Hannover 96 in de kwartfinale van de Europa League met 2-1 gewonnen. Eduardo Salvio zorgde kort voor tijd voor de winnende treffer.

Al na drie minuten kreeg Radamel Falcao op aangeven van Adrián López de eerste mogelijkheid namens de thuisclub, maar doelman Ron-Robert Zieler bracht redding. Zes minuten later moest hij toch een treffer incasseren van de Colombiaan. De spits kopte een vrije trap van Gabi binnen en zette Atlético daarmee op een verdiende voorsprong.

Mario Suárez had Atlético halverwege de eerste helft op 2-0 moeten zetten, maar hij kopte net over na opnieuw voorbereidend werk van Gabi. Ook López en Falcao kregen kansen om de voorsprong te vergroten, maar ook zij wisten het doel niet te vinden. Mame Biram Diouf lukte dat wel. De spits van Hannover gleed in de 38ste minuut een voorzet van Lars Stindl binnen.

De gelijkmaker was volledig tegen de verhouding in en Atlético leek van zijn stuk gebracht door de 1-1. In de tweede helft kreeg de ploeg van trainer Diego Simeone veel minder kansen en leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar in de 89ste minuut bezorgde Salvio zijn ploeg alsnog de verdiende zege. Foto: VI Images