Salah opnieuw waardevol: 'Hij speelde onder heel veel druk'

Reacties

Het treffen met zijn voormalige club Fiorentina was er een met twee gezichten voor AS Roma-aanvaller Mohamed Salah. Hij scoorde en hielp zijn club daarmee aan de koppositie, maar kreeg ook rood. Zijn trainer Rudi Garcia vindt dat de Egyptenaar tevreden kan zijn.

Salah opnieuw waardevol: 'Hij speelde onder heel veel druk'

Vorig jaar speelde Salah, eigendom van Chelsea, op huurbasis voor Fiorentina. En het zag ernaar uit dat hij dit seizoen opnieuw in Florence ondergebracht zou worden door zijn Engelse werkgever, waar hij niet in aanmerking komt voor speeltijd. De 23-jarige Egyptenaar had echter geen trek in een terugkeer bij La Viola en trok naar Roma. Dit tot groot ongenoegen bij alles en iedereen die Fiorentina een warm hart toedraagt.

De confrontatie tussen zijn huidige- en voormalige club zondag was daarom extra beladen, wist ook Roma-trainer Rudi Garcia. 'Salah speelde deze wedstrijd onder heel veel druk', reageerde hij in gesprek met Mediaset op de met 2-1 gewonnen wedstrijd, waarin de Fransman zijn pupil al na zes minuten de score zag openen, maar drie minuten voor tijd ook weggestuurd zag worden vanwege zijn tweede gele kaart. 'Het was niet makkelijk voor hem vandaag.'

Waar het Salah in Engeland niet lukte om zijn draai te vinden, gaat hem dit in Italië een stuk beter af. Namens Fiorentina was de pijlsnelle vleugelspits afgelopen seizoen zes keer trefzeker in zestien Serie A-wedstrijden en ook in het shirt van Roma doet de Egyptenaar het uitstekend. In de negen duels die Salah tot nu toe speelde voor de Romeinen, scoorde hij vijf keer. Van de laatste zes wedstrijden bleef hij alleen tegen Palermo (4-2-zege) droog staan. Ook was de ex-speler van FC Basel al goed voor een assist, waardoor zijn bijdrage aan de koppositie van Roma aanzienlijk is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.