Nainggolan: 'We hebben hier twee punten verloren'

Ondanks een vroege 2-0 achterstand leek AS Roma op weg naar een overwinning bij Bayer Leverkusen, maar tot onvrede bij Radja Nainggolan gaven de bezoekers in de slotfase een zeker lijkende zege weg.

'We hebben hier vanavond twee punten verloren', reageerde Nainggolan na de wedstrijd. En dat terwijl Leverkusen al na negentien minuten met 2-0 leidde. Roma boog de achterstand echter om in een 4-2 voorsprong, die tot de 84ste minuut standhield. 'Het is duidelijk dat we de overwinning verdienden. We stonden met 4-2 voor en speelden erg goed.'

'Hun twee doelpunten in de slotfase kwamen echter totaal uit het niets', vervolgde Nainggolan. 'We waren vol zelfvertrouwen. Misschien wel te veel. Want op gevaarlijke plaatsen verloren we het balbezit. De uitslag is erg teleurstellend, want we konden goede zaken doen. Maar om het van de positieve kant te bekijken: we hebben in ieder geval niet verloren.'

Ook zijn trainer Rudi Garcia probeerde het na afloop vooral van de zonnige kant te bekijken. 'Dat we de moed niet opgaven na de 2-0 achterstand is positief. Hetzelfde geldt voor een punt overhouden aan een uitwedstrijd', aldus de Fransman. 'Maar een dergelijke voorsprong mag je met nog tien minuten te gaan natuurlijk nooit meer uit handen geven.'

'Maar dat is niet de schuld van de verdediging', ging Garcia verder. 'We scoren zelf vier keer, maar dat is een teamprestatie. Ook met de tegendoelpunten werkt dat zo. Je wint en verliest met zijn allen.'

AS Roma moet zondag weer aan de bak in de Serie A. De ploeg van Garcia bezet zelf de tweede plaats en gaat op bezoek bij Fiorentina, dat met één punt voorsprong koploper is.