Saka krijgt een 10 ondanks fatale misser

Reacties

De pijn van de natie was groot en Bukayo Saka moest het ontgelden. Want hij was verantwoordelijk voor de voor Engeland fatale strafschop. De jongeling van Arsenal werd het mikpunt van misselijkmakende racistische reacties. Toch was er ook hartverwarmende steun.

Saka krijgt een 10 ondanks fatale misser
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Saka kreeg op het veld de troostende schouders van zijn teamgenoten en van bondscoach Gareth Southgate. De Engelse bond bracht 's nachts een verklaring naar buiten over het ontoelaatbare gedrag van fans. Een dag na de finale volgden meer steunbetuigingen. Zijn club Arsenal bracht een statement naar buiten, waarin de racistische bejegening werd met klem veroordeeld.

'We zijn getuige geweest van het leiderschap en het karakter dat we van hem kennen. Maar het gevoel van trots werd een zorg na de racistische kritieken aan het adres van onze jonge speler na het laatste fluitsignaal', aldus The Gunners. Onze boodschap aan Bukayo is: hou je hoofd omhoog, we zijn zeer trots op je en we kunnen niet wachten om je weer welkom te heten bij Arsenal.' Meer Engelse clubs, waaronder Tottenham Hotspur, spraken hun afschuw uit.

Sky Sports rekende Saka de verloren finale zeker niet aan, getuige het cijfer: 10. 'Het is het enige cijfer dat past gegeven de situatie. Want deze negentienjarige jongen, die voor dit jaar nauwelijks speelde voor de nationale ploeg en nog nooit een penalty had genomen voor zijn club, stapte naar voren op het meest spannende moment. Hij nam de mogelijk beslissende strafschop, waar zijn ervaren teamgenoten naar de achtergrond stapten. Hij had nooit in deze situatie moeten worden gebracht.'

Ook José Mourinho sprong op de bres voor Saka, die in de ogen van de Portugees werd opgezadeld met een te grote last. 'Dit was te veel gewicht voor zo'n jongen om te dragen', zei de Roma-trainer tegen talkSPORT. 'Wat vaak gebeurt, is dat spelers die er zouden moeten staan weglopen voor hun verantwoordelijkheid. Ik heb het gevoel dat Gareth zo eerlijk en beschermend is tegenover zijn spelers dat hij nooit zou zeggen dat speler A of speler B zich verstopte of niet klaar was een penalty te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.