'Sabella neemt na WK-finale afscheid als bondscoach'

Reacties

De WK-finale wordt de laatste klus van Alejandro Sabella als bondscoach van Argentinië. Zijn zaakwaarnemer heeft al een voorschot genomen op de aankondiging van zijn cliënt.

'Sabella neemt na WK-finale afscheid als bondscoach'

Ongeacht het resultaat van de finale zondag tegen Duitsland zal Sabella zijn afscheid aankondigen. 'Dat gaat gebeuren', zei zijn zaakwaarnemer Eugenio López tegen het Argentijnse Olé, 'hij vertrekt als bondscoach, kampioen of niet. Een cyclus is ten einde. Althans dat verwacht ik. Je kan van gedachten veranderen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren.'

Sabella nam in 2011 het stokje over van Sergio Batista, die na een teleurstellend  verlopen toernooi om de Copa America plaats moest maken. De 59-jarige coach maakte bij zijn debuut op de bank bij Albiceleste Lionel Messi direct aanvoerder, hetgeen een bewijs was voor de grote rol voor de Barcelona-aanvaller in de plannen van Sabella.

De achtvoudig international kan eeuwige roem verdienen als hij Argentinië als coach naar de wereldtitel loodst: juist in Brazilië. Wel kunnen er twijfels gezet worden bij de dubieuze timing van zijn zaakwaarnemer.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.