Rvc KNVB: Vermeulen vertrekt, overige drie blijven

Reacties

Johan de Kock, Henk Kivits en Simon Kelder blijven voorlopig commissaris bij de KNVB. De drie hebben besloten het voorbeeld van voorzitter Johan Lokhorst en Ger Vermeulen niet te volgen.

Rvc KNVB: Vermeulen vertrekt, overige drie blijven

Die twee stapten immers op uit de raad van commissarissen (rvc) als gevolg van flinke kritiek van de Eredivisie-clubs. Die spraken uit geen vertrouwen meer te hebben in de rvc omdat de KNVB de clubs te weinig betrok.

De clubs hadden ook hun ongenoegen geuit over de aanstelling van Gijs de Jong als opvolger van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Na die kritiek werd dat besluit opgeschort. Ook uit eigen kring klonk er kritiek. KNVB-voorzitter Michael van Praag, die formeel geen zeggenschap heeft over de rvc, riep op tot het opstappen van alle commissarissen.

Vermeulen maakte sinds juni 2012 deel uit van de rvc. 'In de laatste weken is er rond de rvc betaald voetbal een atmosfeer gecreëerd waarin ik niet langer kan maar zeker ook niet wil functioneren', aldus Vermeulen in een statement van de KNVB. 'Als onafhankelijk commissaris heb ik mij graag en met overtuiging ingezet voor het vernieuwen van de KNVB waarmee wij al een eind op weg waren. Ik ben overtuigd van de juistheid van de weg die wij waren ingeslagen. De KNVB is een sterk merk en een krachtige organisatie die geenszins hoeft te twijfelen aan de organisatorische en sportieve toekomst.'

Henk Kivits (toezichthouder namens de Eredivisie), Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Johan de Kock (portefeuille technische zaken) blijven voorlopig wel aan.

'Kelder en De Kock zijn regulier aftredend, over hun herbenoeming wordt daarom in de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal door deze algemene vergadering besloten. Henk Kivits blijft tot diezelfde vergadering eveneens in functie. Hij doet dat op verzoek van het collectief van Eredivisie-clubs. De clubs hebben een beroep op hem gedaan voorlopig nog aan te blijven om de continuïteit van toezichthouden te waarborgen en lopende zaken in behandeling te blijven houden in de transitie naar een nieuwe rvc. Eerder vandaag heeft de directie betaald voetbal de drie commissarissen gevraagd in het belang van diezelfde continuïteit tot eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal in functie te blijven', zo legt de KNVB uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.