'Wat er allemaal bij de KNVB is gebeurd, kan niet'

Reacties

Nu Johan Lokhorst heeft besloten op te stappen als voorzitter van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB, is de vraag: wie moet hem opvolgen? En wat voor type? Een voetbalman of een echte bestuurder?

'Wat er allemaal bij de KNVB is gebeurd, kan niet'

Jan Reker, voormalig algemeen directeur van PSV, weet zo geen goede namen. 'Maar het moet én een goed bestuurder zijn én een voetbalman. Met Lokhorst is dat wel gebleken, hij was niet de ideale voorzitter. Hoewel de rvc op afstand functioneert en toezicht moet houden, is het wel belangrijk dat er iemand met voetbalverstand op die stoel komt te zitten. Wat er allemaal is gebeurd bij de KNVB, kan niet', zegt Reker, die in de rubriek VI-Panel.

Advocaat Keje Molenaar, oud-speler van Ajax en Feyenoord weet wel iemand. 'Gaston Sporre lijkt me de ideale man. Die heeft een schat aan bestuurlijke ervaring in de voetballerij en is volgens mij uit het juiste hout gesneden.' Sporre zelf sluit zich aan bij de stelling dat het iemand uit de voetballerij moet zijn. 'Of ik het wil doen? Daar kan ik op dit moment nog geen antwoord op geven', aldus de voormalig voorzitter van FC Zwolle en SC Heerenveen.

In VI nr. 38 komen Molenaar, Reker, Sporre en Sparta-voorzitter Rob Westerhof uitgebreider aan het woord over de wanorde bij de KNVB. Volgens Westerhof is het ook zaak te bekijken of een rvc bij een voetbalbond nog wel van deze tijd is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.