Ruytinx krijgt vier duels schorsing voor lach na horrortackle

De Belgische tuchtcommissie heeft Björn Ruytinx vanwege diens voorbeeldfunctie een schorsing opgelegd van vier duels. De reactie van de aanvaller van OH Leuven na zijn tackle getuigde van 'een gebrek aan respect'.

Ruytinx krijgt vier duels schorsing voor lach na horrortackle

OH Leuven had ingezet op vrijspraak, omdat volgens advocaat Johnny Maeschalck de scheidsrechter de gewraakte actie met een gele kaart al had bestraft. Volgens de reglementen kan de actie niet nog een keer worden gesanctioneerd.

Maar de Belgische tuchtcommissie had geen oren naar de argumenten van OH Leuven. Ruytinx (foto) kreeg een schorsing van vier duels, niet zozeer voor de overtreding maar wel voor het gedrag. De aanvaller lachte na de zijn actie, iets dat niet was gezien door de scheidsrechter.

'Hij heeft een voorbeeldfunctie en moet de sportiviteit hoog in het vaandel dragen. Het zijn onbetamelijke, misplaatste gedragingen en een gebrek aan respect. Hij had de vaste wil om de betrokken tegenspeler persoonlijk te treffen', was de argumentatie van de tuchtcommissie.

Ruytinx had afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Standard Luik Mehdi Carcela-Gonzalez dusdanig hard getrapt dat die er gescheurde enkelbanden aan overhield. Bij Carcela-Gonzalez sloegen de stoppen door toen hij de dader gemeen zag glimlachen na zijn actie. De Standard-aanvaller stond op en trakteerde Ruytinx op een vuistslag.

Carcela-Gonzalez moest die reactie bekopen met een schorsing van vier duels onvoorwaardelijk, dezelfde straf als nu is uitgesproken voor Ruytinx. OH Leuven kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen