OH Leuven laat bekritiseerde Ruytinx buiten de selectie

OH Leuven-trainer Ronny Van Geneugden neemt Bjorn Ruytinx niet op in de wedstrijdselectie voor het belangrijke duel met KV Oostende. De veelbesproken spits hangt een schorsing op basis van televisiebeelden boven het hoofd.

OH Leuven laat bekritiseerde Ruytinx buiten de selectie

De nummer veertien van de Belgische competitie wil in alle rust de uitkomst van de tuchtzaak afwachten. Volgende week dinsdag moet Ruytinx voorkomen. De aanvaller was de laatste week mikpunt van kritiek na de horrortackle op Mehdi Carcela-Gonzalez van Standard Luik. De Marokkaan reageerde daarop met een vuistslag. De geblesseerde Carcela is geschorst voor vier duels.

Ruytinx heeft eerder deze week zijn excuses aangeboden in diverse media. 'Ik heb enorm veel spijt en wil benadrukken dat het niet opzettelijk was. Ik heb geprobeerd met Carcela te praten, maar dat wilde hij niet. We zullen elkaar nog opzoeken als de mediastorm is gaan liggen.'

De aanvaller kwam ook met verwijten richting de media. 'Als mijn vrouw dreigtelefoontjes ontvangt, zijn de media ook in de fout gegaan. Het lijkt wel alsof ik een moord gepleegd heb. Mij mogen ze persoonlijk aanvallen, maar als ze aan mijn vrouw en kinderen komen, stopt het voor mij. Ik hoop deze zwarte pagina zo snel mogelijk om te slaan', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen