Rutten: 'Soms azijn, vanavond twee borreltjes'

Reacties

Opluchting en blijdschap vochten na afloop van de 4-0 zege van Feyenoord bij Go Ahead Eagles om voorrang bij Fred Rutten. De trainer had genoten van de winst, die een einde maakte aan een serie van vier nederlagen en (voorlopig) aan de enorme druk op zijn functioneren.

Rutten: 'Soms azijn, vanavond twee borreltjes'

'Je hoeft er niet omheen te draaien, natuurlijk lucht dit op', stelde Rutten bij FOX Sports. 'Maar ons spel was ook gewoon leuk om te zien. Zowel in defensief als offensief opzicht. We krijgen nu eindelijk de beloning. In mijn optiek spelen we namelijk al weken zo.'

'Dat je niet in een vroeg stadium een goal tegen krijgt, daar zit volgens mij het grote verschil in', stelde Rutten in een vergelijking met de midweekse nederlaag tegen Go Ahead in de beker (2-0). 'En er staan natuurlijk andere poppetjes op het veld… Het is een teamprestatie en ik wil er niemand uitlichten, maar zeker een compliment voor mijn centrum. Na zulke weken en dat op die leeftijd, dat is heel knap', doelde Rutten op Sven van Beek en Terence Kongolo.

'Je zag het vertrouwen met de minuut groeien', ging Rutten verder. 'Als je hier 0-4 wint, dan zou ik wel gek zijn als ik het hele spul weer om zou gaan gooien', gaf de coach van de Rotterdammers aan dat hij niet van plan is opnieuw veel te gaan sleutelen aan zijn basiself. 'Feyenoord heeft het hier altijd lastig. Ik vergelijk deze wedstrijd ook een beetje met Twente-uit (0-0, red.). Alleen toen scoorden we niet…'

Dat technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde na afloop in de kleedkamer de zege meevierden, was niet speciaal voor Rutten. 'Dat gebeurt altijd, hoor. Soms kun je een borreltje drinken en soms krijg je azijn. Maar goed, dat is nu eenmaal de voetbalwereld. Vanavond zijn het in ieder geval twee borreltjes', zo sloot Rutten eindelijk weer eens af met een positieve noot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.