Feyenoord gebrand op eerherstel tegen Go Ahead Eagles

Reacties

● Go Ahead Eagles won zes van de voorgaande 29 thuisduels met Feyenoord in de Eredivisie (G9, V14).

Feyenoord gebrand op eerherstel tegen Go Ahead Eagles

● Vijf van de laatste zeven competitiewedstrijden tussen de Eagles en Feyenoord eindigden in een gelijkspel.

● Go Ahead wist sinds de 2-0 thuiszege in mei 1985 geen enkele Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord te winnen (G7, V7 – thuis & uit).

● De zege op Feyenoord in 1985 is ook de laatste thuisoverwinning van de Eagles op een ploeg uit de traditionele topdrie in de Eredivisie (G6, V15).

● Go Ahead gaat het thuisduel met Feyenoord in terwijl het boven de Rotterdammers staat op de ranglijst, iets wat slechts één keer eerder gebeurde in de voorgaande 29 ontmoetingen in Deventer (1981/82).

● Het elftal van trainer Foeke Booy hanteert 39,7 keer per wedstrijd de lange bal, het vaakst van alle teams in de Eredivisie. Vorig seizoen waren de Eagles ook al de ploeg met de meeste lange passes (35,1 per duel).

● Opvallend: Go Ahead hield dit seizoen in de Eredivisie al twee keer de nul (0-0 tegen FC Dordrecht en 1-0 tegen Willem II). Dat is net zoveel als in de gehele vorige jaargang.

● Slechts twee keer had Feyenoord een slechtere seizoenstart dan dit seizoen. In de jaargangen 1989/90 en 2008/09 haalden de Rotterdammers respectievelijk twee en vier punten uit hun eerste zes wedstrijden. Momenteel hebben ze er vijf.

● Feyenoord is desondanks ongeslagen in zijn laatste negen uitduels in de Eredivisie (W5, G4).

● Feyenoord kwam in zijn eerste zes competitieduels tot vier doelpunten, een laagterecord voor de club.

● De Rotterdammers verloren eerder deze week met 2-0 van Go Ahead in de strijd om de KNVB-beker. In 2011 waren de Eagles - toen nog uitkomend in de Jupiler League - in De Adelaarshorst ook al te sterk voor Feyenoord in het toernooi: 2-1.

● Bij Feyenoord staan alleen Mitchell Te Vrede (drie goals) en Colin Kazim-Richards (één treffer) op de lijst van doelpuntenmakers. Dat was in de historie van de club na zes speelronden nog nooit gebeurd.

● Het gebrek aan schotvaardigheid is ook terug te zien in een andere statistiek: slechts vier goals uit 94 doelpogingen maken van de Rotterdammers op dit moment de minst efficiënte afmakers van de Eredivisie.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.