Rutten: 'Moeten meegaan in het fysieke spel van ADO'

Fred Rutten verwacht een heet avondje voor Vitesse bij ADO Den Haag. De trainer wil dat zijn spelers meegaan in het zo nu en dan fysieke spel van de thuisploeg.

Rutten: 'Moeten meegaan in het fysieke spel van ADO'

Rutten kan nog altijd niet beschikken over Jan-Arie van der Heijden. Vorige week bij FC Twente (0-1 winst) was Frank van der Struijk zijn vervanger, maar toen Tomas Kalas geblesseerd uitviel schoof Theo Janssen centraal naar de verdediging en ging Van der Struijk rechtsback spelen. Kalas is nu weer beschikbaar.

'We moeten van dag tot dag bekijken hoe het gaat met zijn revalidatie', aldus Rutten over de knieblessure van Van der Heijden. 'Simon Cziommer hoop ik tegen PEC Zwolle (31 maart, red.) weer te kunnen gebruiken.' De middenvelder is niet inzetbaar door een hamstringblessure.

Behalve dat Rutten graag ziet dat Vitesse de voetballende ploeg is tegen ADO, eist hij nog iets van zijn spelers. 'Af en toe moeten we dan wel meegaan in het fysieke spel van Den Haag. Dan zou het zomaar een mooie wedstrijd kunnen worden.'

Vleugelverdediger Patrick van Aanholt doet een beroep op de aanvallers in zijn elftal. 'De verdediging begint voorin. Als de spitsen hun verdedigende taken goed uitvoeren. Is het voor ons als verdediging een stuk makkelijker.' Vitesse bleef dit seizoen elf duels verschoond van een tegendoelpunt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen