Vitesse neemt op imponerende wijze afscheid van Bos

In de Gelredome heeft Vitesse afscheid genomen van Theo Bos. Mister Vitesse overleed vorige week donderdag op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Vitesse neemt op imponerende wijze afscheid van Bos

Nadat vorige week vrijdag tijdens het thuisduel met FC Utrecht al een indrukwekkend eerbetoon volgde, was de afscheidsbijeenkomst van donderdagavond al even mooi. Ruim vijfduizend mensen woonden de bijeenkomst, die muzikaal werd begeleid, bij. Fans, bestuurders, spelers en ex-spelers namen afscheid van Mister Vitesse.

Theo Janssen was een van de vrienden van Bos die de kist het stadion indroeg. Nicky Hofs, die in de jeugd Bos als trainer had, sprak tot de overleden trainer. 'Jij was mijn voetbalvader, bedankt voor alles. Rust zacht.' Ook Mike Snoei, eveneens vriend van Bos, en anderen hielden een toespraak.

'Deze wedstrijd kon jij niet winnen, maatje', sprak John van den Brom, voormalig Vitesse-trainer, teamgenoot van Bos en huidige coach van Anderlecht. Om 20.30 uur werd de kist door onder meer Van den Brom weer van het veld gedragen. <i>De vlag hangt halfstok in Arnhem voorafgaand aan de afscheidsbijeenkomst, die om 19.00 uur startte.</i> <i>Bloemen en kaarsjes ter herdenking aan Bos bij het stadion.</i> <i>Nooit meer zal iemand anders bij Vitesse het nummer van Theo Bos dragen. Nummer vier behoort voor altijd toe aan Mister Vitesse.</Ij> <i>Marc van Hintum, oud-speler en technisch manager van Vitesse, herdenkt zijn voormalige ploeggenoot. Van Hintum was een van de sprekers in de Gelredome.</i> <i>Ook Aad de Mos, voormalig hoofdtrainer van Vitesse, bewijst Theo Bos een laatste eer.</i> <i>Pierre van Hooijdonk speelde bij Vitesse niet samen met Bos, maar toog vanavond wel naar Arnhem.</i> <i>Onder anderen Nicky Hofs en Theo Janssen dragen de kist het veld op. <i>Van den Brom tijdens zijn toespraak. Onder anderen Mike Snoei, Van den Brom en Marc van Hintum dragen de kist het stadion uit. <i>Zij worden daarbij begeleid door fans met fakkels. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's