Rutten: 'Kazim-Richards geeft het team vertrouwen'

Reacties

Fred Rutten heeft goede hoop dat Colin Kazim-Richards zondag in De Kuip kan aantreden tegen PSV. De trainer van Feyenoord maakte tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan de topper verder bekend dat Jean-Paul Boëtius volledig is hersteld van de blessure die hem zondag nog aan de kant hield tegen FC Dordrecht.

Rutten: 'Kazim-Richards geeft het team vertrouwen'

Het zou betekenen dat Rutten tegen zijn oude werkgever weer wat ruimer in zijn aanvallers zit. Aan De Krommedijk liet vooral Mitchell Te Vrede het afweten. Hij werd uiteindelijk ook naar de kant gehaald ten faveure van Anass Achahbar, die uitgroeide tot matchwinner. Of Kazim-Richards zijn vijf jaar jongere concurrent weer uit de basis verdrijft, is nog onduidelijk.

De 28-jarige clubtopscorer stelde alles in het werk om erbij te zijn. Zo bezocht hij de Servische wonderdokter Mariana Kovacevic om de hamstringblessure die hij opliep in de return tegen AS Roma sneller te laten genezen. Vrijdag trainde Kazim-Richards mee met de groep. 'Dat zag er goed uit. We wachten af of hij een reactie krijgt', zegt Rutten op de Feyenoord-website.

De rentree van Kazim-Richards zou een boost betekenen voor Feyenoord, zo stelt Rutten. 'Colin is een type dat het team vertrouwen kan geven.' Vóór zijn blessure had de Turkse international vier keer gescoord in de laatste vijf duels. Mits hij fit is, is hij volgende week mogelijk ook de tegenstander van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd in De Arena.

Boëtius
Waar het meespelen van Kazim-Richards nog onduidelijk is, kan Boëtius sowieso weer meespelen. De twintigjarige linksbuiten liep met de beloftenploeg een enkelblessure op, waardoor hij in Dordrecht ontbrak. Voor rechtsback Luke Wilkshire komt de confrontatie met de koploper te vroeg. 'Hij richt zich op de wedstrijden na de komende interlandperiode', liet Rutten weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.