Rutjes: 'Niet overwogen zelf op te stappen'

Reacties

Technisch directeur Graeme Rutjes van NAC Breda heeft nooit overwogen zich solidair te verklaren met de gisteren ontslagen coach Nebojsa Gudelj. Dat laat hij weten tegenover Voetbal International.

Rutjes: 'Niet overwogen zelf op te stappen'

'Nee, ik zou niet weten waarom. Uiteindelijk is de trainer verantwoordelijk voor de prestaties van het eerste elftal', aldus Rutjes. 'En die werden de laatste weken minder en minder met het duel tegen Heracles (6-1 nederlaag) als dieptepunt.' Pikant is echter dat Rutjes zijn oor bij het samenstellen van de selectie vrijwel volledig liet hangen naar Gudelj. Of beter: de aan hem gelieerde zaakwaarnemer Vlado Lemic.

Uros Matic, Stipe Perica, Isak Ssewankambo, Aleksandar Damcevski en Kingsley Boateng kwamen allemaal uit de koker van de Gudelj/Lemic-link. Rutjes had hen nooit zien spelen, aangezien de td zelf (nog) geen netwerk heeft in de voetballerij. 'Maar het aantrekken van spelers is een gezamenlijk proces', aldus Rutjes. 'De beslissingen om spelers aan te trekken worden nooit door één persoon genomen.'

In dat licht bezien is het opmerkelijk dat Rutjes zijn trainer nu na acht duels afrekent op zijn disfunctioneren, terwijl hij Gudelj de kastanjes uit het vuur liet slepen om met bescheiden budget (3,4 miljoen euro) een adequate selectie samen te stelen. Dat het draagvlak bij spelers voor Gudelj broos was, wist hij vorig seizoen immers al.

Rutjes: 'Ik ben van mening dat deze selectie beter kan, dan de stand op de ranglijst (vijftiende, red.) nu zegt. We hadden gehoopt aanvallend en attractief voetbal te spelen. En dat kan met deze selectie. Dat is er echter niet uitgekomen. Daarom was deze maatregel onvermijdelijk. Hoe rot dat ook is voor Nebo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.