'Gudelj zou NAC niet meer op de rails hebben gekregen'

Reacties

Gebrek aan vertrouwen is de reden dat NAC Breda afscheid neemt van coach Nebojsa Gudelj. De oefenmeester werd vanmiddag om half vijf de laan uitgestuurd. Ook zijn assistent Marino Pusic moest wijken.

'Gudelj zou NAC niet meer op de rails hebben gekregen'

'Het is een weloverwogen beslissing om Gudelj te ontslaan', stelde technisch directeur Graeme Rutjes maandagavond tijdens een persconferentie. 'Er werd de laatste weken minder en minder gevoetbald. Met het duel met Heracles (6-1 nederlaag, red.) als dieptepunt. We hadden niet meer het geloof dat Nebo de boel op de rails zou krijgen. Uit alle geledingen binnen de club bleek dat er geen chemie meer was.'

Opmerkelijk is dat Rutjes zijn coach afgelopen zomer de vrije hand gaf in het samenstellen van de selectie, terwijl de positie van de trainer vorig seizoen al onstabiel was. Of de vraag of de td zich derhalve niet solidair moest verklaren, antwoordde de oud-international dat hij daartoe geen aanleiding ziet 'omdat het samenstellen van de selectie een gezamenlijke overweging was'.

Eric Hellemons en Rob Penders, de laatste tot dusver werkzaam in Breda als jeugdtrainer, nemen de honneurs van Gudelj voorlopig waar. Algemeen directeur Justin Goetzee: 'Maar we zijn bezig om een profiel op te stellen voor een nieuwe trainer. Er is budget om een vervanger voor Gudelj te halen.'

Zaterdag speelt NAC de belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag. Bij verlies komen de Brabanders, momenteel vijftiende, in acute degradatienood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.