Rustige dag voor Oranje, salonremise in Maracanã?

Reacties

Het is woensdag 25 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Rustige dag voor Oranje, salonremise in Maracanã?

Oranje
Voor het Nederlands elftal staat er een rustige dag op het programma. Bondscoach Louis van Gaal heeft de training van woensdag van het programma gehaald. De internationals zijn wél beschikbaar voor de tafelgesprekken met de verschillende media. De eerstvolgende training van Oranje staat nu voor donderdag 11.30 uur (Braziliaanse tijd) gepland. Een dag later reist de selectie af naar Fortaleza, waar Mexico zondag de tegenstander is in de achtste finale.

18.00 uur: Nigeria - Argentinië
De eerste wedstrijden van de avond worden gespeeld in Groep F, waar Argentinië en Nigeria na twee duels de beste papieren hebben. Woensdag ontmoeten zij elkaar in Estádio do Maracanã en waar Argentinië al zeker is van een plek in de achtste finale, heeft Nigeria nog een punt nodig. Maar bij een overwinning nemen de Afrikanen de eerste plaats over.

18.00 uur: Bosnië-Herzegovina - Iran
Ook Iran mag nog stiekem hopen op een plek bij de laatste zestien van dit WK. Dan moet er in de laatste groepswedstrijd wel gewonnen worden van Bosnië-Herzegovina, dat eerder verloor van Argentinië (2-1) en Nigeria (1-0). De al uitgeschakelde debutant zal echter met opgeheven hoofd Brazilië willen verlaten.

22.00 uur: Ecuador - Frankrijk
Ondanks twee overwinngen is Frankrijk officieel nog niet zeker van een plek in de achtste finale, maar een gelijkspel tegen Ecuador volstaat om als eerste te eindigen in Groep E. Maar de Zuid-Amerikanen hebben een zege nodig om de groepsfase te overleven.

22.00 uur: Honduras - Zwitserland
Datzelfde geldt voor Zwitserland, dat voorafgaand aan de derde speelronde - net als Ecuador - drie punten heeft uit twee duels. De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld ontmoet Honduras, dat zelfs ook nog een kleine kans maakt. Dan moet er gewonnen worden van de Zwitsers en moet Frankrijk zegevieren tegen Ecuador.

VI Oranje
Er is woensdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de uitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Woensdag zijn dit Theo Janssen en Erik Dijkstra.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.