Rummenigge: 'In finale gebleken hoe belangrijk Robben is'

De contractverlenging van Arjen Robben tot medio 2017 zorgt voor blijdschap bij Bayern München. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge onderstreept na de contractondertekening het enorme belang van de Groninger voor Der Rekordmeister.

Rummenigge: 'In finale gebleken hoe belangrijk Robben is'

'We zijn hier heel erg gelukkig mee', aldus Rummenigge op de clubsite. 'Arjen is een geweldige voetballer. Hoe belangrijk hij is voor Bayern, hebben we tijdens de Champions League-finale van vorig seizoen allemaal kunnen zien.' De Duitse kampioen won de eindstrijd tegen Borussia Dortmund met 2-1 dankzij een doelpunt van Robben in de 89ste minuut.

Met Robben als vormgever is Bayern wederom bezig aan een fantastisch jaar. Titelprolongatie is nog slechts een kwestie van tijd, terwijl de Zuid-Duitse club als een van de favorieten geldt voor de eindzege in de Champions League. Dat zou uniek zijn, want het gebeurde nog nooit dat hetzelfde team twee jaar op rij aan de haal ging met de Cup met de Grote Oren.

'We zijn blij dat Arjen nog jaren voor ons elftal blijft spelen', vervolgt Rummenigge, die Robben medio 2009 wegkaapte bij Real Madrid. Daarvoor speelde de dertigjarige vleugelspits voor Chelsea, PSV en FC Groningen. Daarnaast kwam Robben 73 maal uit voor net Nederlands elftal.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen