Robben en Bayern na eenvoudige klus in kwartfinale

Arjen Robben heeft zich met Bayern München eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De bekerhouder kwam in eigen huis geen enkel moment in de problemen tegen Arsenal. Na de 0-2, drie weken geleden, in het Emirates Stadium eindigde de wedstrijd nu in 1-1.

Arsenal putte voorafgaand aan de return hoop uit vorig seizoen, toen Bayern ook de tegenstander was in de achtste finale van de Champions League. Na de 1-3 in Noord-Londen was de ploeg van manager Arsène Wenger nog dicht bij een stunt. Arsenal won met 2-0 in de Allianz Arena, een uitslag die nu voldoende zou zijn voor een plek in de kwartfinale.

Maar zover kwam het dit keer niet. Onder toeziend oog van Uli Hoeness (foto midden), die deze week tijdens een proces van vier dagen terechtstaat voor belastingontduiking, kwam Bayern geen moment in de problemen. De voorzitter zag zijn club vanaf het eerste fluitsignaal domineren, maar grote kansen bleven lang uit. Arsenal had echter helemaal niets in te brengen.

In de 27ste minuut barstte het gejuich los, maar het doelpunt van Javi Martínez werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Voor rust kreeg Bayern nog twee goede kansen op een treffer. Robben schoot uit een lastige voorzet echter hoog over. Mario Götze was op slag van rust kansrijker, maar de aanvallende middenvelder trapte de bal recht op doelman Lukasz Fabianski.

In de tweede helft viel er meer te beleven, maar Mesut Özil had daar geen bijdrage aan. De Duitse spelmaker werd halverwege naar de kant gehaald. Hij zag vanaf de kant dat Bayern in de 54ste minuut verdiend op voorsprong kwam via Bastian Schweinsteiger, die opvallend vrij kon aannemen en afronden na goed voorbereidend werk van Franck Ribéry.

Dat doelpunt leek bevrijdend te werken voor Arsenal, dat alle schroom van zich afgooide en twee minuten later al op gelijke hoogte stond. Scheidsrechter Svein Oddvar Moen liet doorspelen na een duw van Lukas Podolski tegen Philipp Lahm en de Arsenal-aanvaller schoot snoeihard binnen in de korte hoek. Ook daarna bleven de bezoekers aandringen.

Zonder resultaat, want Bayern kreeg in het laatste half uur de beste kansen op de zege. Mario Mandzukic , na een schitterende pass van Thiago, en invaller Thomas Müller met een gemiste strafschop die werd versierd door Robben, lieten echter na om hun club de twaalfde opeenvolgende overwinning in officiële wedstrijden te bezorgen. Het bleef 1-1, waardoor Bayern zich bij de laatste acht schaart en Arsenal zich volledig kan richten op de competitie.