Rummenigge haalt uit: 'Ik mis solidariteit in Bundesliga'

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge heeft de Deutsche Fussball Liga (DFL) bekritiseerd. De voorzitter van Bayern München baalt ervan dat WK-gangers nauwelijks rust krijgen vanwege de vroege start van de Bundesliga.

Rummenigge haalt uit: 'Ik mis solidariteit in Bundesliga'

Tegenover Bild luidde Rummenigge de noodklok: 'Ik mis solidariteit richting clubs die vele spelers naar het WK gestuurd hebben. Ook Borussia Dortmund heeft acht of negen voetballers geleverd.' Met vijftien spelers leverde Bayern deze zomer van alle clubs de meeste spelers aan het WK.

'Ik heb bij de DFL een voorstel gedaan aan de andere voorzitters om na het WK niet op 22, maar op 29 augustus te starten', lichtte Rummenigge zijn ergernis verder toe. 'Dat werd afgewezen met de onderbouwing dat dit de enige kans was om Bayern in de problemen te brengen.'

Afgelopen seizoen was Bayern ongenaakbaar in de Bundesliga. De club uit Beieren werd kampioen met negentien punten voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund. Op 22 augustus trapt Bayern het nieuwe jaar af in een thuisduel met VfL Wolfsburg.

Transfermarkt
De voorzitter van Bayern ging ook in op de activiteiten van zijn club op de transfermarkt. 'Trainer Pep Guardiola zegt dat hij met zijn selectie tevreden is', vertelde Rummenigge. 'We moeten oppassen dat de concurrentiestrijd binnen ons team niet te extreem wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.