'Een tsunami van voetbalellende in Zuid-Amerika'

Reacties

Iedereen lijkt het er wel over eens te zijn dat Duitsland de terechte wereldkampioen is. Niet alleen de Duitsers zelf zijn vol lof over Die Mannschaft, ook de analytici en prominenten uit de voetbalwereld zijn tevreden met de uitkomst van de finale.

'Een tsunami van voetbalellende in Zuid-Amerika'

Der Kaiser, oftewel Franz Beckenbauer, is lyrisch. 'Deze ploeg gaat een gouden toekomst tegemoet', vertelt hij over de Duitsers. 'Joachim Löw heeft alles gedaan zoals hij moest doen. We zijn de terechte kampioen. Waarom? Omdat we het beste team hadden. Geen Messi, geen Ronaldo, maar het team als superster. (Sky Sports)

'Ik gun Messi alles, maar dit was niet eerlijk, puur een marketingstunt.'
• De Argentijnse levende legende Diego Maradona zet zijn twijfels bij de Gouden Bal die verliezend finalist Lionel Messi kreeg. (Telesur)

'Iedereen moet genieten van de wereldtitel. Duitsland is de verdiende winnaar.'
• Bayern München-trainer Josep Guardiola feliciteert de wereldkampioen en de zeven spelers van Bayern die deel uitmaakte van dat team. (website Bayern München)

• Volgens José Mourinho is Lionel Messi niet de schuldige van het naast de wereldtitel grijpen. De Portugees beschermt de Argentijn, ondanks dat hij eerder dit toernooi kritisch op hem was. 'Hem treft geen blaam. Het is wel bondscoach Alejandro Sabella te verwijten. Toen hij Ezequiel Lavezzi wisselde was de complete balans bij Argentinië weg. En wat Messi betreft. Hij was al een historische speler. Daar hoeft hij geen WK voor te winnen.' (Yahoo)

De Engelse middenvelder Joey Barton is duidelijk over wie de Gouden Bal wel had moeten winnen. Frank de Boer is het daarmee eens. De Ajax-trainer 'had 'm aan Arjen Robben gegeven.' (AT5).

'James Rodríguez is een fantastische speler. Hij past bij Real Madrid.'
David Beckham was onder de indruk van de Colombiaanse topscorer en hoopt dat hij zijn voormalige werkgever hem zal binnenhengelen.

• Jan Mulder analyseert voor de Belgische televisie. Zijn oordeel: 'Duitsland is een verdiende wereldkampioen, reken maar. Ik zag de enorme emotie bij die spelers, anders dan bij de Brazilianen en Argentijnen, meer innerlijk. En dat succes van Bayern heeft de spelers niet verwend, ze hadden één doel voor ogen: de wereldtitel. Zo prachtig…Wat onthoudt Mulder: 'Dat iconische beeld van Van Persie, dat ongelofelijke doelpunt: dat staat eigenlijk symbool voor dit toernooi. Prachtig! En Rodriguez (foto), daar was ik bijna verliefd op. Prachtige voetballer. Zo moet voetbal gespeeld worden. Op techniek.' (Sporza)

Willem van Hanegem noemt de titel van de Duitsers in zijn column in het Algemeen Dagblad een terechte. 'Ze hebben in elke wedstrijd hun klasse getoond en hebben voor mooi voetbal gekozen wanneer het kon. Duitsland is wereldkampioen van een toernooi dat niet het beste ooit was, maar dat wel heel veel leuke wedstrijden kende.'

• Ook een andere grootheid uit het Nederlandse voetbal kan leven met de Duitse zege in de finale. De manier van spelen van onze Oosterburen deed Johan Cruijff goed. 'Dat is een compliment ook aan het adres van Pep Guardiola', fêteerde hij de huidige trainer van Bayern München, die Cruijff ooit onder zijn hoede had bij Barcelona, in zijn column in De Telegraaf. 'Hij leverde in 2010 zes spelers van Barcelona aan wereldkampioen Spanje en nu via Bayern weer zes basisspelers levert voor het Duitse nationale elftal. Een mooie beloning voor zijn filosofie.'

• De Duitsers zelf zullen de loftuitingen van de Nederlanders nog niet onder ogen hebben gekregen. Zij vierden een uitbundig feestje.

Aad de Mos kon zijn gelijk halen na de overwinning van de Duitsers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.