Ruiter ziet Sunderland valse Championship-start maken

Sunderland is de jacht op eerherstel slecht begonnen. Derby County werd ondanks een schlemielige strafschop niet het eerste slachtoffer van The Black Cats in het Championship (1-1).

Sunderland degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en maakt onder Simon Grayson als opvolger van de vertrokken manager David Moyes een nieuwe start. Robbin Ruiter is een van de nieuwe gezichten in Stadium of Light.

De doelman, die deze week na zijn vertrek bij FC Utrecht tekende bij Sunderland, zag als bankzitter hoe zijn ploeg na een emotioneel eerbetoon aan de overleden mascotte Bradley Lowery (6) na elf minuten een tegenvaller moest incasseren.

Kort voor rust werd de Derby-openingstreffer van Bradley Johnson ongedaan gemaakt door Lewis Grabban. De aanvaller benutte de strafschop die was toegekend na een uitermate schlemielige handsbal van de struikelende Jacob Butterfield. Maar verder dan de gelijkmaker kwam Sunderland niet. Ook Derby kon zijn kansen niet benutten.