Roulatiesysteem Ajax-opponent Berg onder vuur

Reacties

In de aanloop naar het duel met Ajax is het onrustig bij Legia Warschau. De Poolse kampioen is sinds de jaarwisseling nog zonder zege, maar trainer Henning Berg raakt niet in paniek.

Roulatiesysteem Ajax-opponent Berg onder vuur

Legia speelde in 2015 vier officiële wedstrijden, waarvan het er twee gelijkspeelde en twee verloor, waaronder afgelopen donderdag tegen Ajax (1-0). Ook het laatste duel van 2014 eindigde in een nederlaag voor de Poolse grootmacht. In Polen worden vraagtekens geplaatst bij de werkwijze van Berg en dan in het bijzonder zijn roulatiepolitiek.

'Maar als ik niet had gerouleerd, hadden we de groepsfase van de Europa League niet afgesloten als groepshoofd en zouden we nu niet bovenaan hebben gestaan in de competitie', verweert Berg zich.

Twijfel
Poolse media trekken die bewering van Berg in twijfel. Zo wordt op het feit gewezen dat de voormalige verdediger van Manchester United in verschillende competities liefst dertig spelers gebruikte. Het aanhoudend rouleren zou juist in de tweede helft van het seizoen immers zijn vruchten moeten afwerpen en dat is vooralsnog niet zo.

'Elke coach heeft zijn visie en werkwijze. Dit is de mijne', toont de Noor zich echter standvastig. Legia speelt morgenavond om 19.00 uur thuis tegen Ajax. Vanwege een straf van de UEFA is bij die wedstrijd geen publiek aanwezig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.