Legia hoopt op Slowaakse joker tegen Ajax

Reacties

Ajax kan zijn borst natmaken voor de return tegen Legia Warschau van donderdagavond. De Poolse club kan waarschijnlijk weer beschikken over Ondrej Duda.

Legia hoopt op Slowaakse joker tegen Ajax

De twintigjarige Slowaakse aanvallende middenvelder geldt als een van de grootste talenten in de selectie van de Poolse kampioen. Door een zware enkelblessure kwam Duda sinds december niet meer in actie. In de vijftien duels die hij eerder dit seizoen speelde, was hij goed voor vier goals en evenzoveel assists.

Duda vreesde pas in maart terug te keren, maar de international van Slowakije heeft goede hoop op een optreden tegen Ajax, dat vorige week in Amsterdam met 1-0 te sterk was voor zijn ploeg. 'Voor een basisplaats is het nog te vroeg, maar ik zou dertig of veertig minuten kunnen spelen', zegt hij. 'Het is afwachten hoe mijn enkel reageert op de trainingen van deze week. Ik wil niets forceren, maar het ziet er goed uit.'

Legia kan de rentree van Duda goed gebruiken, want de club verkeert in een mindere fase en wacht al vier wedstrijden op een overwinning. Daarbij ziet het Miroslav Radovic, een van de dragende krachten, waarschijnlijk deze week vertrekken naar China Fortune.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.