Rostov onderuit in generale voor CL-duel met Ajax

FK Rostov heeft de generale voor de Champions League-ontmoeting van komende dinsdag met Ajax verloren. De Russische nummer twee van vorig seizoen ging op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg met 3-2 onderuit.

De komende tegenstander van Ajax kende nog wel een uitstekende start in Sint-Petersburg dankzij twee doelpunten van Dmitri Poloz (foto) binnen het eerste kwartier. Middenvelder Alexandru Gatcan bracht Rostov echter in personele problemen, toen hij vlak voor rust tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Zenit boog in de tweede helft de 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning dankzij een benutte penalty van Giuliano, een eigen doelpunt van Saeid Ezatolahi en de winnende treffer van voormalig FC Twente-spits Luka Djordjevic.

Rostov, dat met vier punten uit twee duels nog ongeslagen was, zakt door de nederlaag naar de zevende plek. Zenit stijgt naar de derde plek en blijft na twee gelijke spelen en een overwinning ongeslagen.