'Rostov is geen wonderploeg, Ajax moet ze kunnen pakken'

Reacties

Het is voor Ajax zeker geen onmogelijke opgave om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Althans, dat is de mening van Bram Nuytinck, die niet onder de indruk is van tegenstander FK Rostov.

'Rostov is geen wonderploeg, Ajax moet ze kunnen pakken'

De Russische nummer twee van vorig seizoen schakelde in de vorige voorronde het Anderlecht van verdediger Nuytinck (foto, links) uit. De Nederlandse mandekker benadrukt echter dat dit niets met de kracht van Rostov te maken had. 'We hebben het zelf in het thuisduel helemaal laten afweten. Totaal onnodig, want Rostov is geen wonderploeg. Ajax moet ze daarom ook zeker kunnen pakken', oordeelt Nuytinck in gesprek met Voetbal International.

Anderlecht speelde in Rusland met 2-2 gelijk, maar verloor de return in eigen huis met 0-2. Nuytinck: 'De kracht ligt bij hen in het fysieke gedeelte. Ze spelen goed georganiseerd, geven weinig ruimte weg en hebben de discipline om dat te blijven opbrengen. In balbezit is het vooral de lange bal op de spits, om vervolgens vanuit de tweede bal verder te voetballen. Dat is hun kracht, net als de spelhervattingen. Ben je daar waakzaam op, dan is het zeker te doen om verder te komen.'

In het tweeluik met PAOK kreeg Ajax te maken met zeer fanatieke fans. In Rusland zal dat anders zijn. 'Het is niet zo dat je daar wordt geïmponeerd door de omstandigheden. Integendeel. Een goede sfeer, maar helemaal niets vijandigs. Ajax moet op zijn hoede zijn, maar heeft zeker een goede kans tegen Rostov', besluit Nuytinck.

Lees in de nieuwe Voetbal International, die sinds vandaag in de winkels ligt, een uitgebreid verhaal over Ajax. Het verhaal is ook te lezen op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.