Rosenberg mag van Werder rijpen bij Santander

Werder Bremen neemt voorlopig afscheid van Markus Rosenberg. De Zweedse spits verwacht sterker terug te keren van zijn tijdelijke verblijf bij Racing Santander.

Rosenberg mag van Werder rijpen bij Santander

Het vertrouwen van Werder in Rosenberg vertaalde zich in een nieuw contract. De oud-Ajacied verlengde zijn verbintenis tot medio 2012 om vervolgens direct op huurbasis te verkassen naar Racing Santander.

'Het is voor alle partijen een zinvolle oplossing', zei Werder-directeur Klaus Allofs. 'Markus kan de speeltijd maken die wij hem ondanks zijn groeiende vorm en zijn belangrijke goal in de Champions League-voorronde niet kunnen garanderen.'

Rosenberg maakte voor Werder in blessuretijd de cruciale 3-1 tegen Sampdoria, die uiteindelijk een plaats in de Champions League opleverde. Maar dat liet onverlet dat de Zweedse aanvaller bij gebrek aan speeltijd liever zijn kunsten buiten Bremen wilde gaan vertonen.

Bij Racing Santander denkt hij die kans te krijgen. 'Met deze opzet heb ik een duidelijk beeld voor ogen', zei Rosenberg. 'Ik ben er zeker van dat ik sterker terugkeer bij Werder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen