Werder Bremen op valreep tussen de kampioenen

Sampdoria mocht tot twee minuten voor affluiten hopen dat het Champions League zou spelen, maar een pegel van Markus Rosenberg zorgde voor een verlenging. Claudio Pizarro besliste in de extra tijd het tweeluik in het voordeel van Werder Bremen dat zich ondanks een 3-2 nederlaag plaatste voor de Champions League.

In Bremen verschafte Giampaolo Pazzini Sampdoria nog hoop door in de laatste minuut te scoren. Werder won weliswaar met 3-1, maar de treffer in een uitwedstrijd zorgde ervoor dat de Italianen met meer vertrouwen de return in konden gaan.

De ploeg van Domenico Di Carlo begon ook furieus aan de wedstrijd en creëerde direct enkele kansen. Na acht minuten bewees Pazzini direct zijn grote waarde voor Sampdoria. De spits kopte een voorzet van Antonio Cassano achter de matig ingrijpende Tim Wiese.

De ploeg ging voortvarend op zoek naar een tweede treffer en vond die binnen het kwartier. Een vrije trap van Cassano werd door Pazzini weergaloos en verwoestend hard achter de nu wel kansloze Wiese gevolleerd.

Vervolgens controleerde Sampdoria tamelijk eenvoudig de wedstrijd en oogde Werder machteloos. In de 63ste minuut bracht coach Thomas Schaaf oud-FC Twente speler Marko Arnautovic in om iets te forceren. Vijf minuten voor tijd was het echter Cassano die Sampdoria op 3-0 bracht.

De aanvallende middenvelder deed dit op fraaie wijze. Achter het standbeen werkte hij een voorzet van Franco Semioli achter Wiese. Werder ging daarna koortsig op zoek naar de treffer die een verlenging noodzakelijk ging maken.

Arnautovic was dichtbij, maar zijn pegel zeilde hard net over het doel van Gianluca Curci. In de blessuretijd dwong Markus Rosenberg alsnog een verlenging af. Kort nadat Cassano een publiekswissel kreeg haalde de ingevallen voormalige Ajax-spits hard uit van buiten het strafschopgebied en bracht weer hoop bij de Duitse ploeg.

Waar Sampdoria in reguliere speeltijd de baas was, was dit in de verlenging volledig omgedraaid. Na een uitstekende actie vond Marko Marin Claudio Pizarro die de Italianen in rouw dompelden. Met de wetenschap dat er nog twee keer gescoord moest worden, zakte de moed in de schoenen van de Sampdoria-spelers.

De ploeg probeerde met lange ballen de Duitse defensie te verontrusten, maar slaagde daarin niet. Werder bleef eenvoudig overeind en zal vrijdag horen wie de tegenstanders zijn in de poulefase van de Champions League. Voor Sampdoria rest de minder prestigieuze Europa League.