Roozemond nieuwe voorzitter stichtingsbestuur Heerenveen

Reacties

Het stichtingsbestuur van SC Heerenveen heeft in Cees Roozemond een nieuwe voorzitter gevonden. Daarmee zit de taak van formateur Sjoerd Feenstra en adviseur Egbert van Hes erop.

Roozemond nieuwe voorzitter stichtingsbestuur Heerenveen

Roozemond is in het dagelijks leven directeur/eigenaar van Rotterdam Tankcontainer Leasing en Stal Groeneweg in het Noord-Hollandse Bergen, waar hij ook woont. De bestuurder is in het verleden langdurig voorzitter geweest van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek en is sinds 2013 tevens preses van de raad van commissarissen van Thialf Onroerend Goed BV.

Met de aanstelling van Roozemond zet de Friese Eredivisionist een van de laatste stappen in de bestuurlijke hervorming. Heerenveen nam vorig jaar na interne onrust afscheid van het one-tier board. Met de benoeming van Luuc Eisenga als nieuwe algemeen directeur zette de Friese Eredivisie-club - op advies van Feenstra en Van Hes - destijds al een eerste stap richting de bestuurlijke hervormingen.

Eisenga, vanaf 1 februari de enige statutair directeur, wordt momenteel ondersteund door een managementteam bestaande uit Hans Vonk (technische zaken), Henk Bloemers (commerciële zaken) en Danny Steenstra (financiën) en wordt gecontroleerd door een rvc die wordt gevormd door Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en René Groen.

De algemeen directeur staat voor een laatste lastig besluit: wordt het aflopende contract van Vonk nog opengebroken of nemen de Friezen na dit seizoen - zoals afgesproken - afscheid van de technisch manager. De huidige interim-hoofdcoach Foppe de Haan en erevoorzitter Riemer van der Velde zijn voor het aanblijven van Vonk, maar intern is men voor het vertrek van de technische man.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.