Nieuwe directeur Heerenveen blij met steun van personeel

Reacties

Luuc Eisenga is zeer blij dat de ondernemingsraad van SC Heerenveen zijn voordracht als algemeen directeur van de club uit Friesland heeft goedgekeurd. De voormalig directeur van de belangenvereniging voor profwielerploegen, de AIGCP, begint komende maandag in het Abe Lenstra Stadion.

Nieuwe directeur Heerenveen blij met steun van personeel

'De steun die ik voel bij het personeel doet me natuurlijk goed', zegt Eisenga. 'Na alles wat er de afgelopen jaren bij SC Heerenveen is gebeurd, is een breed draagvlak wel belangrijk. Ik heb inmiddels meerdere gesprekken gevoerd en daaraan een positief gevoel overgehouden. Dat is goed, want er wachten veel uitdagingen bij de club.'

De belangrijkste is de commerciële begroting. Die is de laatste jaren alleen maar gekrompen. Alleen al over het afgelopen jaar liepen die inkomsten bij SC Heerenveen met 1,7 miljoen euro terug.

Eisenga gaat als directeur leidinggeven aan drie managers. Hans Vonk blijft in elk geval tot het eind van dit seizoen – dan loopt zijn contract af – technisch manager. Danny Steenstra is manager financiële zaken, maar een commercieel manager is nog niet gevonden.  

Heerenveen besluit vanavond vanaf 20.45 uur de twintigste speelronde. De ploeg van interim-coach Foppe de Haan moet in De Kuip op bezoek bij Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.