Eisenga beoogde nieuwe directeur van Heerenveen

Reacties

Als het aan formateur Sjoerd Feenstra ligt, wordt Luuc Eisenga (43) de nieuwe algemeen directeur van SC Heerenveen. Feenstra heeft de Fries voorgedragen aan het stichtingsbestuur dat over de kandidatuur beslist.

Eisenga beoogde nieuwe directeur van Heerenveen

Eisenga is geen onbekende in de sportwereld. De in Zuid-Duitsland woonachtige veertiger is momenteel directeur van de belangenvereniging voor profwielerploegen de AIGCP. Met de eventuele benoeming van Eisenga gaat ook het huidige bestuursmodel bij SC Heerenveen op de schop.

Van de beruchte one tier board - een model met zeven bestuurders dat faliekant is mislukt – wordt afscheid genomen. SC Heerenveen gaat terug naar een veel eenvoudiger en herkenbaar model. Eisenga zal als directeur en als voorzitter van een nieuw te vormen managementteam leiding moeten geven aan een manager voetbalzaken, een commercieel- en een financieel manager.

Leiding
Deze dagelijkse leiding zal weer worden gecontroleerd door een normale raad van commissarissen waarin drie leden zitting hebben. En het stichtingsbestuur, in feite het allerhoogste orgaan van SC Heerenveen, zal waarschijnlijk worden teruggebracht van tien naar vijf leden. Wel is de wens dat alle geledingen van de club in dit orgaan zijn vertegenwoordigd.

Feenstra wordt in zijn zoektocht naar nieuwe bestuurders, waarbij hij aanvankelijk Nico-Jan Hoogma (algemeen directeur Heracles Almelo) op het oog had, bijgestaan door voormalig interim-commissaris Egbert van Hes. Het duo roemt Eisenga als een zeer ervaren sportbestuurder – hij was eerder al werkzaam als communicatieadviseur bij wielerploeg T-mobile – en ze hebben hem in de gesprekken leren kennen als een zeer prettig mens.

Feenstra en Van Hes denken met Eisenga een 'onafhankelijke geest' te hebben binnengehaald die goed weet om te gaan met de clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Als de complete formatie een feit is, zou er een einde moeten komen aan twee jaar voortdurende bestuurlijke onrust.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.