Rooney troeft Van Persie af als bestbetaalde speler

Reacties

Wayne Rooney lijkt zijn positie als bestbetaalde speler in de Premier League niet langer te hoeven delen met Robin van Persie. Hij tekent naar verwachting namelijk deze week een nieuwe, lucratieve verbintenis.

Rooney troeft Van Persie af als bestbetaalde speler

De 28-jarige aanvaller stond nog tot medio 2015 onder contract bij zijn club Manchester United, maar diende al diverse keren een transferverzoek in. Met de nieuwe deal hoopt United hem tevreden te stellen. Rooney kan volgens de Engelse media tot de zomer van 2019 tekenen voor een salaris van driehonderd duizend pond per week, wat circa 365 duizend euro betekent.

Momenteel deelt Rooney zijn positie als bestbetaalde speler in de Premier League nog met Robin van Persie, die net als hij 250 duizend pond per week verdient. Het contract dat Rooney kan tekenen is daarmee direct het bestbetaalde contract in de geschiedenis van het Engelse voetbal.

Rooney maakt een teleurstellend seizoen door met United, dat als regerend landskampioen de zevende positie op de ranglijst bezet. De Engelse spits was in 21 competitieduels negen keer trefzeker. Van Persie maakte in vijftien wedstrijden tien doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.