Rooney slaat terug: 'Wat er is gebeurd is schandalig'

Reacties

Wayne Rooney vindt dat hij 'schandalig' is behandeld nadat er foto's van hem waren opgedoken waarop hij in beschonken toestand was te zien, toen hij even vrijaf had gekregen bij de Engelse nationale ploeg.

Rooney slaat terug: 'Wat er is gebeurd is schandalig'

De 31-jarige captain van Manchester United bood eerder nog zijn excuses aan na de publicaties van tabloidkrant The Sun, maar vindt de kritiek die hij kreeg in de media niet fair. 'Wat er is gebeurd is schandalig. Ik ben er trots op om voor mijn land uit te komen en wat ik heb bereikt. Dit is nog niet klaar. Het getuigt van een gebrek aan respect, genoeg is genoeg. Dat is alles wat ik erover kwijt wil', aldus Rooney, die in de kraker tegen Arsenal mocht invallen, in gesprek met The Guardian.

José Mourinho zou eerder deze week al zijn ongenoegen hebben geuit aan de Engelse bond (FA) over de gang van zaken. De Portugese manager was van mening dat Rooney in bescherming had moeten worden genomen. Vrijdag verdedigde Mourinho zijn speler. 'Als iemand iets aan mij uitleent, moet ik er voor zorgen alsof het van mezelf is. En misschien nog wel beter dan dat', luidde de cryptisch verwoorde kritiek van The Special One, die bijval kreeg van Jürgen Klopp en Pep Guardiola.

Mourinho voegde eraan toe dat het geen kritiek was op interim-bondscoach Gareth Southgate, maar wilde slechts zeggen dat hij verwacht dat er ook bij een nationale ploeg goed voor zijn spelers wordt gezorgd. FA-directeur Martin Glenn zei onlangs al niet in gesprek te zullen gaan met de manager van United. Ook wilde Glenn geen al te groot drama maken van de kwestie-Rooney, die niet de enige international was die de hort op ging. De FA heeft dergelijke nachtelijke escapades wel verboden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.