FA komt met uitgaansverbod voor internationals

Reacties

De Engelse bond (FA) staat niet langer toe dat internationals hele nachten wegblijven als ze tijdens een trainingskamp van de nationale ploeg vrijaf krijgen. Het bracht Wayne Rooney deze week in verlegenheid, nadat foto's van hem in beschonken toestand waren opgedoken.

FA komt met uitgaansverbod voor internationals

De aanvoerder van Engeland en Manchester United heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de door The Sun gepubliceerde afbeeldingen, die 'ongepast' waren voor iemand in zijn positie. Volgens diezelfde tabloidkrant was Rooney echter lang niet de enige international die het zaterdagavond, drie dagen voor de oefeninterland tegen Spanje, laat maakte. Zo zouden tien spelers tot half vijf 's nachts in een nachtclub hebben gefeest.

De BBC meldt dat de FA heeft besloten om dergelijke stapavonden in de toekomst niet meer toe te staan. Nu hoefden de spelers zich pas zondagochtend om elf uur weer te melden in het hotel om vervolgens zondagmiddag met een training de voorbereiding richting de wedstrijd tegen Spanje te hervatten. FA-directeur Martin Glenn stelt dat het daarbij blijft. Spelers hoeven niet op individuele sancties te rekenen.

'We moeten er geen al te groot drama van maken', zegt Glenn over het stof dat de foto's van Rooney deden opwaaien. 'We zijn aan het onderzoeken wat er precies is gebeurd. Dat is teleurstellend en het is goed dat hij zijn excuses heeft aangeboden. Hij heeft als aanvoerder van Engeland niet de juiste toon gezet, maar we moeten het niet dramatiseren. Al is het de vraag waarom iemand dat doet, omdat er afspraken zijn gemaakt dat er geen alcohol wordt geconsumeerd tijdens een trainingskamp.'

De strikte aanpak van bondscoach Fabio Capello viel niet in goede aarde bij de Engelse internationals.
De strikte aanpak van bondscoach Fabio Capello viel niet in goede aarde bij de Engelse internationals.

Glenn vindt niet dat de teugels moeten worden aangehaald. 'De strikte discipline van Fabio Capello, waarbij de spelers volledig van de buitenwereld werden afgesloten, was geen groot succes. Roy Hodgson kwam met een liberalere aanpak. Roy had gelijk, laten we mensen vooral als volwassenen behandelen. Het beste is als spelers zelf regels opstellen. We moeten elkaar alleen wel in bepaalde mate kunnen vertrouwen en ervoor zorgen dat we ons als groep aan de afspraken houden.'

Dat José Mourinho naar verluidt boos is op officials van de Engelse bond, omdat zij Rooney niet in bescherming hebben genomen, is in de ogen van Glenn geen reden het gesprek aan te gaan met de manager van Manchester United. Mourinho nam zijn speler overigens niks kwalijk, zoals ook Liverpool-manager Jürgen Klopp en Everton-coach Ronald Koeman luchtig deden over het incident.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.