'Dronken' Rooney door het stof voor ongepaste foto's

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan interim-bondscoach Gareth Southgate en FA-directeur Dan Answorth voor de foto's van afgelopen weekend waarop hij naar verluidt dronken was te zien tijdens een bruiloft.

'Dronken' Rooney door het stof voor ongepaste foto's

De tabloidkrant The Sun publiceerde een afbeelding waarop Rooney in beschonken toestand was te zien nadat hij en de internationals vrijaf hadden gekregen na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland (3-0). Het leidde tot woede bij Manchester United-manager José Mourinho, die volgens Sky Sports niet blij is dat de kwestie in de publiciteit is geraakt terwijl er personeel van de Engelse bond bij aanwezig zou zijn geweest. Zij hadden Rooney in de ogen van de Portugees in bescherming moeten nemen.

De FA heeft middels een verklaring aan persbureau Press Association inmiddels gereageerd op de kwestie, waarin de bond stelt teleurgesteld te zijn door de gang van zaken. 'Al onze werknemers worden geacht zich ten allen tijde behoorlijk te gedragen. We zullen ons beleid aangaande vrijetijdsbesteding tijdens interlandperiodes herzien', luidt de reactie van een woordvoerder.

Rooney heeft via een verklaring aan datzelfde PA inmiddels zijn excuses aangeboden voor wat hij 'ongepaste foto's' noemt voor iemand in zijn positie. De zaak zal intern worden afgehandeld volgens de gedragscode voor internationals die in 2012 in het leven werd geroepen. Ook met andere betrokkenen zullen nog gesprekken worden gevoerd.

Southgate nam het dinsdag na afloop van de oefeninterland tegen Spanje (2-2) nog op voor Rooney, die aan een moeizaam seizoen bezig is. Volgens de interim-bondscoach ontbrak zijn aanvoerder wegens een knieblessure. 'Daardoor heeft hij zondag niet kunnen trainen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.