Rooney: 'Een geweldig seizoen na teleurstellend WK'

Reacties

Wayne Rooney wil het succesvolle seizoen met de nationale ploeg van Engeland afsluiten in stijl. In de EK-kwalificatiereeks moet achtervolger Slovenië zondagavond verslagen worden om de ongeslagen status vast te houden.

Rooney: 'Een geweldig seizoen na teleurstellend WK'

In Groep E staan de Engelsen fier aan kop met vijftien punten uit de eerste vijf groepswedstrijden. Engeland is sinds het afgelopen WK in Brazilië nog steeds ongeslagen. Zeven keer stapte de ploeg van manager Roy Hodgson als winnaar van het veld, terwijl Engeland vorige week zondag tegen buurland Ierland (0-0) voor de tweede keer gelijkspeelde.

'Het resultaat tegen Ierland was niet goed, maar we moeten verder. Het belangrijkste is dat we ons nu op de wedstrijd tegen de Slovenen richten. Het zou geweldig zijn als we dit seizoen ongeslagen blijven, dat is een knappe prestatie. Zeker na het teleurstellende WK van vorig jaar. We hebben dit seizoen zeer goede wedstrijden gespeeld en dat moeten we zondag ook weer doen', zei Rooney tijdens de persconferentie.

In en tegen Slovenië speelt Rooney zijn laatste duel van dit seizoen. De vele wedstrijden, de vele reizen en het naderende einde van het seizoen mogen geen excuus zijn volgens Rooney. 'Wij moeten ondanks het lange en zware seizoen nog fit genoeg zijn voor deze wedstrijd. De trainingen verlopen goed, we werken hard en we zijn gefocust op een goed resultaat. Dus ja, wij zijn klaar voor deze belangrijke wedstrijd', aldus de aanvaller.

Veranderingen
En dat Engeland het zo goed doet is knap. Vorig jaar tijdens het WK eindigde de ploeg van Hodgson in de poule met Costa Rica, Uruguay, Italië namelijk vierde met slechts één punt. 'Er zijn veel veranderingen doorgevoerd. Jonge spelers hebben de kans gekregen en het is een heel andere team geworden. Het is een fantastische ploeg die alleen nog maar beter wordt. We willen weer mee gaan strijden tijdens de grote toernooien, met die druk moet de selectie straks om kunnen gaan', aldus Hodgson.

Record
Behalve de ongeslagen status lonkt er voor Rooney ook een persoonlijke titel. De aanvaller staat in aanloop naar het duel van zondag op 47 treffers namens Engeland, twee minder dan zijn legendarische voorganger en recordhouder Sir Bobby Charlton. 'Ik wil in eerste instantie gewoon winnen en als ik dan ook nog een persoonlijke succes boek is dat natuurlijk prachtig', zei de captain van Engeland en Manchester United tot slot.

Wanneer Engeland zondagavond wint van achtervolger Slovenië is het gat, met nog vier speelronden voor de boeg, negen punten. Nummer drie Zwitserland, net als de Slovenen met negen punten, neemt het op tegen Litouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.