Rooney: 'Dit is de beste lichting aanvallers'

Reacties

Wayne Rooney (30) is van mening dat Engeland over een uitzonderlijke lichting aanvallers beschikt. Waar de inmiddels dertigjarige topschutter aller tijden van The Three Lions in het verleden wel eens in zijn eentje voor het gevaar moest zorgen, kent hij nu de nodige concurrenten. Bang is hij daar niet voor, vertelt hij in aanloop naar de oefenduels met Spanje en Frankrijk (dinsdag).

Rooney: 'Dit is de beste lichting aanvallers'

Vrijdag neemt de ploeg van bondscoach Roy Hodgson het op tegen Spanje in Alicante. Rooney, die in 107 interlands tot 50 goals kwam, is dan bankzitter. Desondanks verscheen hij wel naast de Engelse keuzeheer tijdens de persconferentie. 'Maar dat is puur omdat hij mijn aanvoerder is', vertelde Roy Hodgson. 'We willen niemand bedonderen, dus zijn we er open over. Maar ik wil andere combinaties voorin zien', doelt hij op de andere personele invulling.

Hodgson heeft daarbij voldoende keus. 'Natuurlijk hebben we Rooney en Jamie Vardy', stipt hij de niet geheel fitte spits van Leicester City aan. 'Maar ook Harry Kane en Ross Barkley. Iemand als Barkley gaat een grote toekomst tegemoet. Als hij hard blijft werken, wordt hij vanzelf iemand om wie ik niet meer heen kan', aldus de Engelse keuzeheer, die door blessureleed Danny Welbeck, Daniel Sturridge en Theo Walcott nog moet missen.

Rooney is eenzelfde mening toegedaan. 'Natuurlijk wil ik altijd spelen, maar ik snap dat de bondscoach ook andere mensen in actie wil zien. Maar concurrentie maakt je alleen maar sterker. En het klopt dat we over heel goede aanvallers beschikken. Ik denk zelfs dat dit de beste lichting aanvallers is sinds ik bij de nationale ploeg zit. Dat is geweldig voor dit land. In het verleden zijn we geregeld toernooien ingegaan zonder dat we over al te veel matchwinners beschikten', stipt hij het aantal goalgetters van weleer aan. 'Dat is nu wel anders', aldus Rooney, die zich met Engeland zonder puntenverlies plaatste voor het EK van 2016 in Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.